A BRAINTRONICS TECHNOLÓGIA

Az agyhullámok Braintronics audio stimulációja általában az alsó béta frekvenciatartományban kezdődik. A kíméletes szinkronizáláshoz a rendszer lassan a felső, majd az alsó alfa frekvenciatartományba irányít. A regeneráláshoz és mély relaxációhoz théta és delta hullámokat alkalmaznak az audio stimuláció során.

A BMS technológia audio stimulációval szinkronizálja az agyhullámokat. Egy speciálisan kifejlesztett masszázsprogrammal kombinálva ellazítja a stressz kínozta testet.

Belső vizsgálatokból kiderül, hogy a relaxációs állapot masszázzsal és az agyhullámok stimulálásával kombinálva akár 80%-kal hatékonyabb. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az agyhullámok célzott stimulálása elősegíti a koncentrálást és a teljesítőképességet és gondoskodik a szellemi, illetve testi megkönnyebbülésről.

A Braintronics végső célja az agyhullámok egy kívánt agyhullám állapotba történő hatékony szinkronizálása. Mindegy, hogy pihenni, álmodni vagy tanulni szeretne – minden lehetséges. A Body&Mind syncSystems rendszeres használata esetén az agyhullámok fokozatosan megtanulják legyőzni a stresszt, leküzdeni a félelmet, megtanulnak kiegyensúlyozottá válni és fokozott fizikai, valamint mentális teljesítményt nyújtani.

A Brainwave Entrainment az agy elektromos reakcióival foglalkozik.

Az agy ritmikus és/vagy érzékszervi stimulációra, például hang- és fényimpulzusokra reagál.

Amint az agy egy stimulust – például egy hangmintát a fülön keresztül, fényimpulzusokat a szemen keresztül vagy egyéb érzékszervi ingert – kap, egy erre a stimulusra adott válasszal, egy úgynevezett kiváltott kérgi reakcióval válaszol. Ezek az elektromos impulzusok mindenütt az agyban mérhetők és ugyanakkor mindig egy reakció arra, amit látunk és hallunk. Ez az aktivitás az agyban a fejbőrre helyezett érzékeny elektródákkal mérhető.

EEG mérések azt mutatják, hogy az agy ösztönzést kap arra, hogy megközelítsen bizonyos frekvenciákat. A folyamatot, amely során az uralkodó agyhullám-frekvencia közeledik a kívülről bevitt frekvenciához „Entrainment“-nek nevezzük.

Nem mindig vagyunk abban a helyzetben, hogy magunkat motiváljuk, ez teljesen normális dolog. Ilyenkor a BMS rendszerhez menekülhet! Az irányított meditáció az agyhullámok szinkronizálásával kombinálva és egy jótékony masszázs – a Casada teljes körű Body&Mind elve.
Ha nő a követelmény, s ugyanakkor nincs megfelelő kompenzáció a test és lélek részére, akkor csökken a foglalkoztatottak motivációja és teljesítménye. A szellemi kimerültség elősegíti a mentális és fizikai legyengülést.

A Casada teljes körű BMS rendszerével a munkáltató aktívan befolyásolhatja dolgozói jólétét. A felhasználó egy gombnyomással egy nyugodt és feszültségmentes világba merülhet és ezt követően frissen és koncentráltan folytathatja a munkanapot.

A Braintronics rendszer természetesen nem összehasonlítható egyéb relax zenék hatásával, hiszen a tudatosan programozott, különböző frekvencián működő agyhullám stimuláció ebben a kategóriában egyedülálló. Nem szabad elfelejteni, hogy a Braintronics rendszerben a háttérzene mellett, nem hallható tartományban történik az audiostimuláció, ami „manipilálja” az agyat, ezzel hozzásegítve a különböző szintű ellazuláshoz.

beta

Béta-tartomány | 14 – 30 Hz frekvencia

< éber állapot
< koncentrált
< szellemi tevékenység
< logikus/analitikus gondolkodás

alpha

Alfa-tartomány | 7 – 14 Hz frekvencia

< ellazult állapot és elalvási fázis
< kreatív
< higgadt
< super learning

theta

Théta-tartomány | 3 – 7 Hz frekvencia

< alvás-álmodás állapot
< legmélyebb ellazulás
< plasztikus emlékezet
< rendkívüli kreativitás és fantázia

delta

Delta-tartomány | 1 – 3 Hz frekvencia

< álomtalan mély alvás
< transz

Az agykontroll-agytréning eljárások olyan mószerek elsajátítását kínálják, amikkel el lehet jutni az agy különböző, pihentető tudatállapotokba. De ezeket a módszereket meg kell tanulni, hogy használni lehessen azokat. Ellentétben a Braintronics rendszerrel, ami egy eszköz mindenki számára, ami a két hallószerven keresztül, nem hallható tartományban különböző frekvencián érkező stimulációval „kiegyenlítésre” kényszeríti az agyat. Ez az eszköz tanulás nélkül teszi lehetővé a rövid idő alatti pihentető tudatállapotok elérését.

fej2

A Braintronics rendszer hasonlóképp működik, mint a Jáde kő, aminek a rezgésszáma megegyezik a szervezet egészséges rezgésszámával, így támogatva a gyógyulási folyamatokat. Azaz, tanítja, ráhangolja a szervezetet a gyógyulásra. A Braintronics rendszer pedig – az audiostimuláció segítségével – nyugalmi tudatállapotok eléréséhez segíti az agyhullámokat.

Az emberi agy különböző frekvenciákon rezeg. Eközben a nappali és az éjszakai időszakok éppúgy, mint a külső hatások döntő szerepet játszanak. Minden gondolat és minden fázis különböző frekvenciájú impulzusokat keltenek.

A BÉTA agyhullámok a 14-30 Herz közötti frekvencia tartományban találhatóak. A nap legnagyobb részét ebben az állapotban töltjük. Tisztán ébren vagyunk, összpontosítunk, gondolkozunk és dolgozunk.

A legismertebbek az ALFA agyhullámok. Ezek jelzik a tudatos és mégis mélyen ellazult alvás / ébrenlét állapotot a 7-14 Herz közötti frekvencia tartománnyal.
A 3-7 Herz közötti frekvencia tartományban keletkeznek a TÉTA hullámok. Az agy rendszerint az elalvás fázisában vagy mély meditáció során található ebben az állapotban.

A DELTA agyhullámok az alsó, tudatalatti 0,5-3 Herz közötti frekvencia tartományban találhatóak. Ezek elsősorban a mély alvás során lépnek fel és az ébrenlét esetén csak rendkívül ritkán élhetőek át.

 

CASADA BRAINTRONICS MASSZÁZSRENDSZEREK: