A komplexebbé váló, teljesítmény alapú társadalmunkban egyre gyorsabban jutunk el a fizikai és szellemi határainkig.

ROHANÁS ÉS STRESSZ HATÁROZZA MEG A HÉTKÖZNAPJAINKAT.

Az állandó változás korunk jellemzője. Mindig ugrásra készen vagyunk – rohanás és stressz határozza meg mindennapi életünket. A stressz okozta egészségügyi problémák rohamosan gyarapodnak és szinte igazi járvánnyá alakultak. Az emberek pszichikai betegségekben szenvednek, amelyeknek súlyos következményei vannak a munkára. A mentális bántalmak a fő oka az egyre több betegszabadságnak és ugyanakkor kihívás a munkáltató és a társadalom számára.

A stressz és a feszültség okai többszörösen megtalálhatók a magánéletünkben, de az első számú stressztényező a munkában a jövedelmezőségre tett fokozott hangsúly, valamint az állandó rendelkezésre állás.

A túlhajszolt dolgozók nem csak nem egészségesek, de bizonytalanabbak is és kevésbé motiváltak a munkában. Ez a tény gyengíti a vállalat versenyképességét és összességében csökkenti a termelékenységet.
Az Ön alkalmazottai biztosítják a versenyelőnyt. Az erős és hatékony munkaerő meghatározó bármilyen cég túléléséhez.

Mi, a Casada úgy gondoljuk, hogy ahányféle stressz van, annyi különböző eszköz létezik a stressz leküzdésére – nekünk van egy ilyen!

bmskep1

STRESSZ A MUNKAHELYEN

A legtöbb ember számára a munka és az állandó rendelkezésre állás az első számú stressztényező. Nehezen tudunk szünetet tartani. Sokan közülünk már nem tudjuk megakadályozni a stresszreakciót. Már megváltoztatta az életmódunkat. Szinte már lehetetlen elkerülni a munkahelyi stresszt.


Sok érintett nem tudja, hogy hogyan lehet ellensúlyozni a feszültség kialakulását. Az „American Institute of Stress“ adatai szerint a túlhajszolt munkavállalók felének segítségre van szüksége a stressz kezelésében. Minél nagyobb a nyomás, annál nehezebb elmenekülni a stressz elöl.


A stressz alkalomadtán pozitív. Ha viszont hiányzik az elegendő pihenés, a test és az elme állandó készenlétben van, akkor az akut stresszből krónikus stressz lesz.

A Braintronics rendszer két különböző problémamegoldás egyedülálló kombinációja. A pihenés, ellazulás és stresszkezelés során kiemelkedően hatékony a jó közérzet és az egészség megőrzésében.

bmsgrafikon

STRESSZ A MUNKAHELYEN

Az üzleti siker a mai versenyben a nagy teljesítményű és egészséges dolgozókon alapul. A DAK Psychoreport 2015 szerint a munkavállalók betegnapjainak száma rohamosan növekszik.

100 BIZTOSÍTOTTRA ESŐ BETEGSZABADSÁGOK SZÁMÁNAK NÖVEKEDÉSE 1997 ÓTA PSZICHOTIKUS BETEGSÉGEK A BETEGNAPOKHOZ KÉPEST ÖSSZESEN:

bmsgrafikon2

A piacon egyedülálló szinkronizált audiostimulációval rendelkezünk, ami 20 percen belül egy intenzív ellazulást eredményez, így ez egy lényegesen hatékonyabb lehetőség a szervezetünket pihentetni és hosszú távon a stresszel szemben ellenállóvá tenni.

KRÓNIKUS STRESSZ – HORMONOK EGYENSÚLYHIÁNYA

A krónikus stressz a szervezet reakciója a fizikai és mentális megterhelésre. Míg az úgynevezett akut stressz csak pár percig, esetleg néhány óráig tart, a stressz hosszú távú, tartós igénybevétel révén krónikussá válhat. A hormonok és egyéb ingerületátvivő anyagok finomra hangolt koncentrációja már nincsen egyensúlyban.

tunetek
kovetkezmenyek

A Carnegie Mellon University stressz és betegség közötti kapcsolatot kutató tanulmánya szerint, a krónikus stressz negatívan befolyásolja a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét. A stressz hormonok folyamatos kibocsátása az egész rendszert kibillenti az egyensúlyból. Ebben az esetben kifejezetten a kortizol hormon állandó felszabadulása jelenti a fő kockázatot.

A STRESSZ HATÁSA A VÉREREKRE

Normál vérerek

erek1

Vérerek (arteriolák)

erek2

NÉPI BETEGSÉG A HÁTFÁJÁS

Az emberi test a modern világban számos természetellenes megterhelésnek és rossz testtartásnak van kitéve. Hosszan tartó állás vagy ülés, nehéz fizikai munka, a hajlott háttal végzett tevékenységek mentális stresszel kombinálva a munkahelyen vagy a magánéletben nagy áldozatot követelnek. Ennek következménye hátfájás, feszült váll- és nyakterület, fejfájás és mozgáskorlátozottság.


A 30 – 60 évesek mintegy 70%-a szenved a hátfájásnak nevezett „népi betegségben“; az érintettek fele összefüggést lát a munkájával. Természetesen a krónikus hátfájást porckopás, sérülések, betegségek vagy gyulladás is okozhatja.

pasi

MILYEN HATÁSA VAN A MASSZÍROZÁSNAK?

A masszázs számos változatos és kiterjedt formájában minden kultúrában jelen van, és talán a legősibb terápia az emberiség történetében. Az évezredek során a különböző technikák továbbfejlődtek és specializálódtak.
Egy masszázs során az általános ellazulás révén csökken a vérnyomás és a pulzusszám. A bekeményedett izmok ellazulnak, a mozgás korlátozottsága javul és újraélednek a fáradt izmok.


A közvetlen fizikai hatásai mellett, például testi panaszok célzott kezelésére, a masszázsnak közvetett mentális hatása is van a testre.


A BMS masszázs-programok technikája gyengéd hátmasszázst biztosít. Beindítja az alultáplált porckorongok regenerálódását, oldja a szellemi és fizikai blokádokat és pozitívan befolyásolja a gerincoszlopot, illetve a mozgásszerveket.

AMIKOR ELHATALMASODIK A STRESSZ

A mentális stressz háti és nyaki bántalmakat okozhat. Az izomzat és a gerincoszlop panaszai továbbra is a munkaképtelenség leggyakoribb okai. A munkavállalói felmérés azt mutatja, hogy a hátfájás még mindig a leggyakoribb panasz. Egy friss felmérésben munkavállalókat a munkavégzés során, illetve a munkanapokon az elmúlt 12 hónapban jelentkező fájdalmaikról kérdezték.

A nyaki és a váll területén jelentkező fájdalmakat sokkal több nő (63,5%), mint férfi (39,7%) nevezte meg. A hát alsó részén jelentkező fájdalmakat (derékfájdalmakat) a nők 51,4%-a és a férfiak 44,0%-a adta meg.

stresz1

SZELLEMI MUNKA KÖVETELMÉNYEI

Sok munkavállalót érint a multitasking, a jelentős határidő- és teljesítménykényszer, valamint a zavarok, ill. megszakítások a munkavégzés során. Az ebből adódó tartós stressz a mentális lehangoltság egyik legjelentősebb tényezője.


A felmérés azt mutatja, hogy évente átlagosan a munkavállalók 33,3%-a szenved mentális bántalmaktól.


stresz2d

 

CASADA BRAINTRONICS MASSZÁZSRENDSZEREK: