banner031900b
banneranti800b

COVID-19

ANTIGÉN ÉS ANTITEST GYORS TESZT KORAI ÉSZLELÉSRE

COVID-19_CATb

15 perc alatt könnyen, gyorsan elvégezhető SARS-CoV-2 Antigén Gyorsteszt, mely a Covid19 vírussal való fertőzést követően akár már 2-3 nap alatt kimutathatja a szervezetben vírus jelenlétét. Az antigén gyorsteszt akár már 2-3 nappal a megfertőződés után kimutathatja a vírus jelenlétét a vírus megjelenését követően. Gyorsabb diagnosztikát tesz lehetővé, költséghatékonyabb és külső helyszínen az egészségügyi szakdolgozók számára könnyebben használható. Az antigén gyorsteszt a fertőzés kezdeti szakaszát detektálja.

A termék CE tanúsítvánnyal rendelkezik.


A SARS-CoV-2 Antigén tesztünket a Gyógyszer és Orvosi Termékek Német Szövetségi Intézete a vírus minőségi kimutatására ajánlott antigén tesztként listázza.

A COVID-19 gyorstesztek előnyei

crt
  • Olcsó
  • Nem igényel semmilyen felszerelést
  • Megbízhatósága 97,68%
  • Érzékenység 96,36% és specificitás 98,04%
  • Gyors eredmény mindössze 15 perc alatt
1 db 6 000/db VÁSÁRLÁS
20 db 5 000/db VÁSÁRLÁS
50 db 4 000/db VÁSÁRLÁS
100 db 3 000/db VÁSÁRLÁS
cat-768x337-600x263
  • Rendkívül gyors eredmény
  • Nincs várakozás
  • Exponenciálisan költséghatékony
  • Korai észlelés és ellenőrzés
  • Egyszerű és mindenki számára elérhető
1 db 6 000/db VÁSÁRLÁS
20 db 5 000/db VÁSÁRLÁS
50 db 4 000/db VÁSÁRLÁS
100 db 3 000/db VÁSÁRLÁS

Az árak 5% Áfát tartalmaznak és HUF-ban értendőek.
Nagyobb mennyiségek, kereskedelmi érdeklődés, viszonteladói szándék esetén egyedi árakat, egyedi üzleti konstrukciókat kínálunk.

Orvosi és egészségügyi szakemberek részére!

FIGYELMEZTETÉS!
A teszt elvégzését szakorvos, üzemorvos, vagy ilyen szolgáltatást nyújtó szolgáltató (üzemegészségügyi szolgálat) szakemberei végezhetik. Időtartama kb. 15 perc.
FIGYELMEZTETÉS: a tesztet kizárólag orvosi szakdolgozók használhatják! Annak otthoni használatra, illetve önellenőrzési célra történő értékesítése tilos! Bár igaz, hogy hazánkban is és az Európai Unió számos országában elfogadás alatt van azon jogszabály, mely lehetővé teszi az ilyen típusú gyorstesztek otthoni alkalmazását! A COVID-19 gyorsteszt szerológiai vizsgálatnak minősül és tájékoztató jelleggel információval szolgál az esetleges fertőzöttségéről. A teszt további fontos előnye az, hogy az enyhe tünetekkel vagy akár tünetmentesen lezajlott fertőzés után igazolja a vírus korábbi jelenlétét. (Erre legkorábban a fertőződést követő 3. héttől lehet számítani.) Ilyen esetben a fertőzésből már kigyógyult személy – a szükséges óvintézkedések szigorú betartása mellett – már visszatérhet a munkához.

Miért nincsenek a piacon otthoni használatra is alkalmas COVID-19 tesztek?
Az új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta COVID-19 járvány kapcsán napvilágot láttak olyan hírek, amelyek szerint elérhetőek a piacon otthoni használatra – önellenőrzésre – szánt tesztek.
A valóságban e tesztek in vitro diagnosztikai (IVD) orvostechnikai eszközöknek számítanak; önellenőrzésre is alkalmas változatok pedig egyelőre még nem kerülhettek legális módon forgalomba. Ebből következően, otthoni, illetve laikus személyek általi használatra szánt, az új koronavírus kimutatására szolgáló tesztek vásárlása ellenjavalt, forgalmazása pedig kifejezetten tilos!

Mindennek a jogi háttere a következőképpen összegezhető:
A 8/2003 (III.13.) ESzCsM (Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium) rendelet az in vitro diagnosztikai orvostechnikai eszközökről így fogalmaz:
2.§ e) önellenőrzésre szolgáló eszköz: minden olyan eszköz, amely célja a gyártó meghatározása szerint, hogy laikus személyek otthoni környezetben használják. Amennyiben az új koronavírus fertőzést okozó SARS-CoV-2 azonosítására szolgáló eszköz gyártója a csomagolásán (ide értve a használati útmutatót, címkét stb.) is feltüntetett szöveg alapján önellenőrzési célú, azaz otthoni felhasználásra szánja az adott eszközt, úgy az in vitro diagnosztika orvostechnikai eszközökre (IVD eszköz) irányadó EU-s (az in vitro diagnosztikai
orvostechnikai eszközökről szóló 1998. okt. 27-i 98/79/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv) és harmonizált hazai (az in vitro diagnosztikai orvostechnikai eszközökről szóló 8/2003. (III. 13.) ESzCsM rendelet) szabályok alapján olyan IVD eszköznek minősül, amely eszközök esetében a gyártónak a tervezési dokumentáció vizsgálatára bejelentett szervezetet (kijelölt szervezetet) kell felkérnie.
Ez azt jelenti, hogy a forgalomba hozatalt megelőzően Európában az eszközt a gyártónak tanúsíttatnia kell, az arra kijelöléssel rendelkező bejelentett szervezettel. Ez az eljárás legkevesebb 6 hónapot vesz igénybe. Ezért csak nagyon kevés gyártó tudja biztosítani, hogy az előírt önellenőrzési célú koronavírus gyorstesztre vonatkozó CE tanúsítvánnyal rendelkezik! (Az ilyen típusú CE jelölés mellett a termék csomagolásán fel kell tüntetni az eljárást lefolytató szervezet négyjegyű azonosító jelét is.) Magára a tanúsítványra azért is szükség van, hogy meg lehessen győződni a teszt teljesítőképességéről és az otthoni használat biztonságosságáról. E nélkül önellenőrzésre alkalmas IVD-eszközt sem Magyarországon, sem az EU-ban nem lehet jogszerűen forgalomban hozni. A forgalomban lévő, nem önellenőrzésre szánt tesztek otthoni használata több okból sem ajánlott. Egyrészt, minden hasonló IVD eszköznél fennáll a hamis pozitív vagy hamis negatív eredmény esélye – ami a szakképzetlen felhasználó felesleges aggodalmához, illetve téves biztonságérzetéhez vezet.
Másrészt, minden járványt előidéző, súlyos lefolyású megbetegedést kiváltani képes vírus diagnosztizálására szolgáló eszköz esetében elmondható, hogy a laikus végfelhasználók kiszolgálása kockázatos. Ilyenkor ugyanis már megfertőződött személyek felkutatása, illetve hatósági elkülönítése még akkor sem történhetne meg, ha maga a teszt helyes pozitív eredményt adott, aminek a hatására a járvány terjedésének megelőzését, illetve lassítását célzó alapvető közegészségügyi érdek nem valósulhatna meg.

Antitest gyorsteszt
Alkalmas arra is, hogy hónapokra visszamenőleg kimutassa, hogy az adott személy korábban átesett már a Covid-19 fertőzésen.

Leírás és használati útmutató:
A teszt elvégzéséhez és kiértékeléséhez egészségügyi személyzet szükséges. Javasoljuk, hogy a teszt kiértékelését a lehetséges keresztreakciók miatt orvosi konzultáció kísérje! Termékünk, a koronavírus (2019-nCoV, COVID-19) ellen termelődött IgG és IgM antitestek kimutatására szolgáló gyorsteszt, amely ujjbegy szúrással vett vérmintával végezhető el.
Validált, IVD CE jeles, regisztrált termék. A teszt megfelelő a koronavírus fertőzés kimutatására, a fertőzést követő 5-6 nap után. A lappangási idő akár a 14 napot is elérheti, ezért ajánljuk a teszt többszöri megismétlését rövid időn belül. Így megrendelés esetén tesztelendő személyenként 2-3 db tesztet ajánlunk vásárolni.

Mérési adatok:
IgG eredmény
Szenzitivitás: 100%
Specificitás: 98,0%
Pontosság: 98,6%
IgM eredmény
Szenzitivitás: 85,0%
Specificitás: 96,0%
Pontosság: 92,9%

(A 100% szenzitivitás azt jelenti, hogy a teszt a bevizsgálás során minden beteg személyt megfelelően azonosított.)

Antigén gyorsteszt
Az antigén tesztünk az orrban és garatban lévő vírus jelenlétét vizsgálja.

Az antigén tesztünk az orrban és garatban lévő vírus jelenlétét vizsgálja. A PCR tesztelés számának rendkívüli növekedése miatt a procedúra egyre több időt vesz igénybe, erre kínálunk megoldást a hasonló mintavételi eljárással történő, de jóval egyszerűbb és gyorsabb (15 perces) eredményt produkáló antigén gyorstesztünkkel olyan nagy létszámmal dolgozó cégek részére akik saját hatáskörben /üzem orvos, ápoló…stb/ el tudják végezni munkatársaik hatékony és gyors szűrését!
Az antigén tesztünk az orrban és garatban lévő vírus jelenlétét vizsgálja a leírásban szereplő módszerrel, sokkal nagyobb hatékonysággal mint a piacon lévő antitest vértesztek. Jelenleg ezzel az eljárással készült gyorstesztek a legmegbízhatóbbak a vírus adott pillanatban történő kimutatására.

A pozitív eredményt javasolt PCR vizsgálattal megerősíteni.

Vállakozások, figyelem!
A vállalati élet újraindításának és a folyamatos működés fenntartásának egyik eszköze lehet a védettséggel bíró személyek azonosítása.
Hozzon felelős és tudatos döntést a vállalkozása jövője és alkalmazottai egészsége érdekében!