fejmasszazs

Masszázs hatására fokozódik a vérkeringés, csökken a percenkénti pulzusszám és a vérnyomás. Fokozódik a nyirokkeringés, a keringés fokozódása mellett változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. A salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetből, a helyi vérbőség hatására friss, oxigéndús vér áramlik a szövetekbe, így az anyagcsere felgyorsul. A masszázs hatással van az idegrendszerre is.

A masszázs stresszoldó hatása közismert. Erős gyúrófogások alkalmazása serkentő hatású, fokozza a szervezet aktivitását. A nyugtató hatású fogások a test elernyedését, pihenését segítik elő. Masszázzsal az izomzat teljesítőképessége nő, az izomfáradtság csökken, vagy megszűnik. A masszázs ideje alatt részben tehermentesíthetjük a szív munkáját. A masszázs távolhatása a szervekre, szervrendszerekre közismert.

A masszázs tágítja az ereket és ezáltal jobb vérkeringést eredményez, amely javítja szövetek vérellátását. Ez lazítja az izomzat kötöttségét és oldja a feszültséget. Javítja továbbá a légzést és segíti az emésztést. Erősíti a test immunrendszerét és lerövidíti a kimerültség és megerőltetés utáni regenerációs fázist. Hat a stressz ellen és segíti az egészséges alvást.

Köztudott, hogy a rendszeres masszázzsal betegségek kialakulása előzhető meg, és sok, már meglévő betegség gyógyításában is kiváló eredmények érhetők el. A gyógymasszázs mellett az idők folyamán több speciális masszázsfajta is kialakult , mint például a sportmasszázs. Néhány dolog azonban valamennyiben közös: pihentetnek, segítenek megtartani a rugalmasságunkat és mindez teljesítményünk növekedéséhez vezet. Nem csodáról van szó, hiszen minden masszázs egyben a bőr jobb vérellátottságát is eredményezi. Ezzel együtt automatikusan a tápanyag- és oxigénellátás is javul, amelytől a bőr aktiválódik és feszessé válik. Ezáltal növekszik az ellenállóképesség és javul a kórokozók szervezetbe jutása elleni védekező funkció.

Másrészről a masszázs reflektórikus hatású a vegetatív idegrendszerre, amely minden létfontosságú testfunkciót irányít. A zseniális mechanizmus által a test regeneráló erőinek hatása fokozódik, amelytől életerőnk megnő. A rendszeres masszázs a fentiek mellett megszünteti az állandó, többnyire intenzíven fellépő izomfeszültséget, amely leggyakrabban a háton és a tarkón, valamint a végtagokon jelentkezik. Sajnos tény, hogy az emberek több, mint fele állandó, vagy alkalmi hátfájásban szenved, sőt, minden második embernek komoly mozgásszervi problémái vannak.

Masszázstechnikáink

KNEADING:
Az izomzatot a hüvelykujj vagy ököl körkörös mozdulataival gyúrják. Ezt a masszázstechnikát mindenekelőtt az izomcsomók, izomletapadások oldására, fellazítására használják. Lehetővé teszi úgy a felületi, mint a mély izomszövetek átdolgozását.

SHIATSU (UJJNYOMÁS):
Japánban kifejlesztett holisztikus masszázsterápia, amely oldja a szervezetben kialakult energiablokkokat. Biztosítja az életenergia (ún. CSÍ) folyamatos áramlását, természetes egyensúlyát a szervezetben, ami a testi-lelki egészség alapja.

SHOULDER GRASP:
A nyak-, tarkó és a vállkörnyéki izom- és idegfeszültség oldására speciálisan kifejlesztett masszázstechnika.

Eredményesen csökkenti a fájdalmat, megszünteti a nyak- és csuklyás izomban a stressz okozta merevségét, izomcsomókat.

KNEAD&TAPP:
A gyúró és ütögető masszácstechnika együttes alkalmazása, amely oldja a feszültséget és javítja a keringést a belső szervekben is.
Állapotjavító hatását kifejti az idegrendszerre, oldja stresszt. Serkenti a belső szervek működését a vérellátás javításával, fokozza a szívritmust.

TAPPING (ÜTÖGETÉS):
Javítja felszíni szövetekben a keringést, lazítják a feszülő izmokat. Tüdőtájékon történő alkalmazása segíti a légutakban lerakódott váladék feloldódását.

FULL AIR:
Különösen jótékony a lábakon és karokon. A vér- és nyirokkeringés fokozásával javítja a szövetek tápanyag- és oxigénellátását, segíti a salakanyagok távozását.

ZERO GRAVITY:
Ennek az űrrepülésből átvett funkciónak a különlegessége a technológia. Ebben a pozícióban a gerincoszlop nem terhelődik.

A csigolyákra és a porckorongra nehezedő nyomás csökken, a vérkeringés aktiválódik és a feszültségek tartósan lazulnak.

WAIST STRETCH (DERÉK-NYÚJTÁS)
Az alsó háttájék légpárnái gondoskodnak a medence kímélő nyújtásáról. Ideálisan hat feszülések ellen.

A strechingnek két módját lehet megkülönböztetni: aktív és passzív nyújtást. Az aktív nyújtás rövid mozgásokból áll. A passzív streching lassú, kitartott feszítéssel jellemezhető, amely néhány másodpercig tart.

SWiNG HIP:

Lágy jobbra-balra történő kilengésekre koncentrálódik a far-/csípő- és medencetájékon.

Egy speciális masszázs, úgynevezett csípő – toló – nyomó masszázs csípőbeszűkülést – keresztcsont eltolódást, gerincferdülést orvosolja.

SOLE ROLLER (SAROK-GÖRGŐ):

A görgők forgó mozgással stimulálják a talpon és a lábfejen lévő reflexzónákat.
A talp és lábfej átdolgozása pihentetőleg hat a fáradt, igénybevett lábakra. A talpon és lábfejen lévő idegvégződések ( ún. reflexzónák) nyomkodása egyben az egész testünkre regenerálóan, gyógyítóan hat.

MÁGNESTERÁPIA

A mágnesterápia a mozgásszervi panaszokra, gyulladásokra és fájdalom csökkentésére hatásos.

S-SHAPE:

Az S alakú mechanizmust a gerinc természetes anatómiájára modellezték.

ROLLING:

Az izomzat nyújtásával lazítja és oldja a feszültséget, ami nyugtatólag hat.
Rolling masszázsfunkció során a görgők párhuzamosan mozognak fel- le a gerinc mentén, viszont nem forognak úgy mint a shiatsu masszázsnál.

BRAINTRONICS:

A Braintronics® technológia az agyhullámokat hangstimulációval szinkronizálja.

Egy speciálisan kifejlesztett masszázsprogrammal kombinálva a stresszcsillapító test relaxálódik.

HEATING:

Mélyreható melegítés, amely egészen a mély szövetekig hatol. A melegítés önmagában is lazító, feszültségoldó hatással bír.

MEMÓRIA FUNKCIÓ:

Az intelligens memória funkcióval a masszázs szék emlékezik kedvenc masszázsára és közvetlenül beolvasás nélkül elindul.

 

A LEGTÖBBEN EZT VÁSÁROLTÁK: