Agyhullám szinkronizáló, masszázsfotelekre harmonizált, gerincterápiás audio rendszer

Az audiostimuláció és a masszázsprogramok szinkronizációja egyedülállóvá teszi a Braintronics rendszert a piacon, ami így egyetlen másik „agy-stimuláló-gépezettel” sem összevethető, amit esetleg egy masszázsfotelhez csatlakoztatnak. Éppen ez a szinkronizáció teszi lehetővé az agy számára, hogy könnyebben „elengedje magát”, könnyebben ellazuljon – hiszen a két hatás nem gyengíti, hanem összhangban támogatja egymást.

A komplexebbé váló, teljesítmény alapú társadalmunkban egyre gyorsabban jutunk el a fizikai és szellemi határainkig.

ROHANÁS ÉS STRESSZ HATÁROZZA MEG A HÉTKÖZNAPJAINKAT.

Az állandó változás korunk jellemzője. Mindig ugrásra készen vagyunk – rohanás és stressz határozza meg mindennapi életünket. A stressz okozta egészségügyi problémák rohamosan gyarapodnak és szinte igazi járvánnyá alakultak. Az emberek pszichikai betegségekben szenvednek, amelyeknek súlyos következményei vannak a munkára. A mentális bántalmak a fő oka az egyre több betegszabadságnak és ugyanakkor kihívás a munkáltató és a társadalom számára.

A stressz és a feszültség okai többszörösen megtalálhatók a magánéletünkben, de az első számú stressztényező a munkában a jövedelmezőségre tett fokozott hangsúly, valamint az állandó rendelkezésre állás.

A túlhajszolt dolgozók nem csak nem egészségesek, de bizonytalanabbak is és kevésbé motiváltak a munkában. Ez a tény gyengíti a vállalat versenyképességét és összességében csökkenti a termelékenységet.
Az Ön alkalmazottai biztosítják a versenyelőnyt. Az erős és hatékony munkaerő meghatározó bármilyen cég túléléséhez.

Mi, a Casada úgy gondoljuk, hogy ahányféle stressz van, annyi különböző eszköz létezik a stressz leküzdésére – nekünk van egy ilyen!

bmskep1

STRESSZ A MUNKAHELYEN

A legtöbb ember számára a munka és az állandó rendelkezésre állás az első számú stressztényező. Nehezen tudunk szünetet tartani. Sokan közülünk már nem tudjuk megakadályozni a stresszreakciót. Már megváltoztatta az életmódunkat. Szinte már lehetetlen elkerülni a munkahelyi stresszt.


Sok érintett nem tudja, hogy hogyan lehet ellensúlyozni a feszültség kialakulását. Az „American Institute of Stress“ adatai szerint a túlhajszolt munkavállalók felének segítségre van szüksége a stressz kezelésében. Minél nagyobb a nyomás, annál nehezebb elmenekülni a stressz elöl.


A stressz alkalomadtán pozitív. Ha viszont hiányzik az elegendő pihenés, a test és az elme állandó készenlétben van, akkor az akut stresszből krónikus stressz lesz.

A Braintronics rendszer két különböző problémamegoldás egyedülálló kombinációja. A pihenés, ellazulás és stresszkezelés során kiemelkedően hatékony a jó közérzet és az egészség megőrzésében.

bmsgrafikon

STRESSZ A MUNKAHELYEN

Az üzleti siker a mai versenyben a nagy teljesítményű és egészséges dolgozókon alapul. A DAK Psychoreport 2015 szerint a munkavállalók betegnapjainak száma rohamosan növekszik.

100 BIZTOSÍTOTTRA ESŐ BETEGSZABADSÁGOK SZÁMÁNAK NÖVEKEDÉSE 1997 ÓTA PSZICHOTIKUS BETEGSÉGEK A BETEGNAPOKHOZ KÉPEST ÖSSZESEN:

bmsgrafikon2

A piacon egyedülálló szinkronizált audiostimulációval rendelkezünk, ami 20 percen belül egy intenzív ellazulást eredményez, így ez egy lényegesen hatékonyabb lehetőség a szervezetünket pihentetni és hosszú távon a stresszel szemben ellenállóvá tenni.

KRÓNIKUS STRESSZ – HORMONOK EGYENSÚLYHIÁNYA

A krónikus stressz a szervezet reakciója a fizikai és mentális megterhelésre. Míg az úgynevezett akut stressz csak pár percig, esetleg néhány óráig tart, a stressz hosszú távú, tartós igénybevétel révén krónikussá válhat. A hormonok és egyéb ingerületátvivő anyagok finomra hangolt koncentrációja már nincsen egyensúlyban.

tunetek
kovetkezmenyek

A Carnegie Mellon University stressz és betegség közötti kapcsolatot kutató tanulmánya szerint, a krónikus stressz negatívan befolyásolja a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét. A stressz hormonok folyamatos kibocsátása az egész rendszert kibillenti az egyensúlyból. Ebben az esetben kifejezetten a kortizol hormon állandó felszabadulása jelenti a fő kockázatot.

A STRESSZ HATÁSA A VÉREREKRE

Normál vérerek

erek1

Vérerek (arteriolák)

erek2

AMIKOR ELHATALMASODIK A STRESSZ

A mentális stressz háti és nyaki bántalmakat okozhat. Az izomzat és a gerincoszlop panaszai továbbra is a munkaképtelenség leggyakoribb okai. A munkavállalói felmérés azt mutatja, hogy a hátfájás még mindig a leggyakoribb panasz. Egy friss felmérésben munkavállalókat a munkavégzés során, illetve a munkanapokon az elmúlt 12 hónapban jelentkező fájdalmaikról kérdezték.

A nyaki és a váll területén jelentkező fájdalmakat sokkal több nő (63,5%), mint férfi (39,7%) nevezte meg. A hát alsó részén jelentkező fájdalmakat (derékfájdalmakat) a nők 51,4%-a és a férfiak 44,0%-a adta meg.

stresz1

SZELLEMI MUNKA KÖVETELMÉNYEI

Sok munkavállalót érint a multitasking, a jelentős határidő- és teljesítménykényszer, valamint a zavarok, ill. megszakítások a munkavégzés során. Az ebből adódó tartós stressz a mentális lehangoltság egyik legjelentősebb tényezője.


A felmérés azt mutatja, hogy évente átlagosan a munkavállalók 33,3%-a szenved mentális bántalmaktól.


stresz2d

NÉPI BETEGSÉG A HÁTFÁJÁS

Az emberi test a modern világban számos természetellenes megterhelésnek és rossz testtartásnak van kitéve. Hosszan tartó állás vagy ülés, nehéz fizikai munka, a hajlott háttal végzett tevékenységek mentális stresszel kombinálva a munkahelyen vagy a magánéletben nagy áldozatot követelnek. Ennek következménye hátfájás, feszült váll- és nyakterület, fejfájás és mozgáskorlátozottság.


A 30 – 60 évesek mintegy 70%-a szenved a hátfájásnak nevezett „népi betegségben“; az érintettek fele összefüggést lát a munkájával. Természetesen a krónikus hátfájást porckopás, sérülések, betegségek vagy gyulladás is okozhatja.

pasi

MILYEN HATÁSA VAN A MASSZÍROZÁSNAK?

A masszázs számos változatos és kiterjedt formájában minden kultúrában jelen van, és talán a legősibb terápia az emberiség történetében. Az évezredek során a különböző technikák továbbfejlődtek és specializálódtak.
Egy masszázs során az általános ellazulás révén csökken a vérnyomás és a pulzusszám. A bekeményedett izmok ellazulnak, a mozgás korlátozottsága javul és újraélednek a fáradt izmok.


A közvetlen fizikai hatásai mellett, például testi panaszok célzott kezelésére, a masszázsnak közvetett mentális hatása is van a testre.


A BMS masszázs-programok technikája gyengéd hátmasszázst biztosít. Beindítja az alultáplált porckorongok regenerálódását, oldja a szellemi és fizikai blokádokat és pozitívan befolyásolja a gerincoszlopot, illetve a mozgásszerveket.

A BRAINTRONICS TECHNOLÓGIA

Az agyhullámok Braintronics audio stimulációja általában az alsó béta frekvenciatartományban kezdődik. A kíméletes szinkronizáláshoz a rendszer lassan a felső, majd az alsó alfa frekvenciatartományba irányít. A regeneráláshoz és mély relaxációhoz théta és delta hullámokat alkalmaznak az audio stimuláció során.

A BMS technológia audio stimulációval szinkronizálja az agyhullámokat. Egy speciálisan kifejlesztett masszázsprogrammal kombinálva ellazítja a stressz kínozta testet.

Belső vizsgálatokból kiderül, hogy a relaxációs állapot masszázzsal és az agyhullámok stimulálásával kombinálva akár 80%-kal hatékonyabb. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy az agyhullámok célzott stimulálása elősegíti a koncentrálást és a teljesítőképességet és gondoskodik a szellemi, illetve testi megkönnyebbülésről.

A Braintronics végső célja az agyhullámok egy kívánt agyhullám állapotba történő hatékony szinkronizálása. Mindegy, hogy pihenni, álmodni vagy tanulni szeretne – minden lehetséges. A Body&Mind syncSystems rendszeres használata esetén az agyhullámok fokozatosan megtanulják legyőzni a stresszt, leküzdeni a félelmet, megtanulnak kiegyensúlyozottá válni és fokozott fizikai, valamint mentális teljesítményt nyújtani.

A Brainwave Entrainment az agy elektromos reakcióival foglalkozik.

Az agy ritmikus és/vagy érzékszervi stimulációra, például hang- és fényimpulzusokra reagál.

Amint az agy egy stimulust – például egy hangmintát a fülön keresztül, fényimpulzusokat a szemen keresztül vagy egyéb érzékszervi ingert – kap, egy erre a stimulusra adott válasszal, egy úgynevezett kiváltott kérgi reakcióval válaszol. Ezek az elektromos impulzusok mindenütt az agyban mérhetők és ugyanakkor mindig egy reakció arra, amit látunk és hallunk. Ez az aktivitás az agyban a fejbőrre helyezett érzékeny elektródákkal mérhető.

EEG mérések azt mutatják, hogy az agy ösztönzést kap arra, hogy megközelítsen bizonyos frekvenciákat. A folyamatot, amely során az uralkodó agyhullám-frekvencia közeledik a kívülről bevitt frekvenciához „Entrainment“-nek nevezzük.

Nem mindig vagyunk abban a helyzetben, hogy magunkat motiváljuk, ez teljesen normális dolog. Ilyenkor a BMS rendszerhez menekülhet! Az irányított meditáció az agyhullámok szinkronizálásával kombinálva és egy jótékony masszázs – a Casada teljes körű Body&Mind elve.
Ha nő a követelmény, s ugyanakkor nincs megfelelő kompenzáció a test és lélek részére, akkor csökken a foglalkoztatottak motivációja és teljesítménye. A szellemi kimerültség elősegíti a mentális és fizikai legyengülést.

A Casada teljes körű BMS rendszerével a munkáltató aktívan befolyásolhatja dolgozói jólétét. A felhasználó egy gombnyomással egy nyugodt és feszültségmentes világba merülhet és ezt követően frissen és koncentráltan folytathatja a munkanapot.

A Braintronics rendszer természetesen nem összehasonlítható egyéb relax zenék hatásával, hiszen a tudatosan programozott, különböző frekvencián működő agyhullám stimuláció ebben a kategóriában egyedülálló. Nem szabad elfelejteni, hogy a Braintronics rendszerben a háttérzene mellett, nem hallható tartományban történik az audiostimuláció, ami „manipilálja” az agyat, ezzel hozzásegítve a különböző szintű ellazuláshoz.

beta

Béta-tartomány | 14 – 30 Hz frekvencia

< éber állapot
< koncentrált
< szellemi tevékenység
< logikus/analitikus gondolkodás

alpha

Alfa-tartomány | 7 – 14 Hz frekvencia

< ellazult állapot és elalvási fázis
< kreatív
< higgadt
< super learning

theta

Théta-tartomány | 3 – 7 Hz frekvencia

< alvás-álmodás állapot
< legmélyebb ellazulás
< plasztikus emlékezet
< rendkívüli kreativitás és fantázia

delta

Delta-tartomány | 1 – 3 Hz frekvencia

< álomtalan mély alvás
< transz

Az agykontroll-agytréning eljárások olyan mószerek elsajátítását kínálják, amikkel el lehet jutni az agy különböző, pihentető tudatállapotokba. De ezeket a módszereket meg kell tanulni, hogy használni lehessen azokat. Ellentétben a Braintronics rendszerrel, ami egy eszköz mindenki számára, ami a két hallószerven keresztül, nem hallható tartományban különböző frekvencián érkező stimulációval „kiegyenlítésre” kényszeríti az agyat. Ez az eszköz tanulás nélkül teszi lehetővé a rövid idő alatti pihentető tudatállapotok elérését.

fej2

A Braintronics rendszer hasonlóképp működik, mint a Jáde kő, aminek a rezgésszáma megegyezik a szervezet egészséges rezgésszámával, így támogatva a gyógyulási folyamatokat. Azaz, tanítja, ráhangolja a szervezetet a gyógyulásra. A Braintronics rendszer pedig – az audiostimuláció segítségével – nyugalmi tudatállapotok eléréséhez segíti az agyhullámokat.

Az emberi agy különböző frekvenciákon rezeg. Eközben a nappali és az éjszakai időszakok éppúgy, mint a külső hatások döntő szerepet játszanak. Minden gondolat és minden fázis különböző frekvenciájú impulzusokat keltenek.

A BÉTA agyhullámok a 14-30 Herz közötti frekvencia tartományban találhatóak. A nap legnagyobb részét ebben az állapotban töltjük. Tisztán ébren vagyunk, összpontosítunk, gondolkozunk és dolgozunk.

A legismertebbek az ALFA agyhullámok. Ezek jelzik a tudatos és mégis mélyen ellazult alvás / ébrenlét állapotot a 7-14 Herz közötti frekvencia tartománnyal.
A 3-7 Herz közötti frekvencia tartományban keletkeznek a TÉTA hullámok. Az agy rendszerint az elalvás fázisában vagy mély meditáció során található ebben az állapotban.

A DELTA agyhullámok az alsó, tudatalatti 0,5-3 Herz közötti frekvencia tartományban találhatóak. Ezek elsősorban a mély alvás során lépnek fel és az ébrenlét esetén csak rendkívül ritkán élhetőek át.

tabla

SZENVEDÉLY A TESTNEK ÉS A LÉLEKNEK

A masszázsrendszereink az innovatív fejlődés során létrejött tökéletes kombinációi a testnek és a léleknek. A piacon egyedülálló multifunkcionális funkcióiknak köszönhetően rendkívül fejlett masszázs technikákat, és programokat biztosít annak érdekében, hogy egy igazi társa legyen Önnek az otthonában vagy akár az irodájában.

Mindhárom masszázsrendszerünk rendelkezik egy speciális braintronics audió rendszerrel, amely az agyhullámok stimulálásával teljes regenerálódást és felüdülést kínál. Engedje el az összes gondját, és élvezze az irányított meditációs programok és a nyugtató masszázs összes előnyét.

A BRAINTRONICS POZITÍV HATÁSAI

< stressz leépítése
< mély relaxáció már néhány perc múlva
< higgadtság
< stressz-ellenállás és terhelhetőség
< egyensúly a testnek & léleknek
< koncentráló-képesség
< fogékonyság<
< teljesítmény-növekedés
< agyi aktivitás növekedése
< ösztönös döntéshozás
< meditációs tapasztalatok
< mentális erő
< motiváció növekedése
< életenergia és vitalitás
< kreativitás

A Braintronics rendszerben a masszázsprogramok MÁSODPERC ALAPON össze vannak hangolva az audiostimulációval

Ha támogatni akarja a munkatársai egészségét…
Ha van erre napi 30,- forintja…
Ha számít a munkatársai hatékonysága…
Ha fontos a munkatársak lojalitása…
Ha hallgat a foglalkozás egészségügyi orvosokra…

slidehatfajos2

Mert minden munkatársa megérdemel napi 10 perc gerincterápiát

MIÉRT JÓ BEFEKTETÉS A VÁLLALATI EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS?

Egy vállalat működésének egyik sarkalatos pontja a megfelelő munkaerő megtalálása. A legjobb emberek megtalálását követően bizonyára Ön is rengeteg energiát és pénzt áldozott arra, hogy ezen munkavállalók a legprofibban láthassák el feladataikat és joggal várja el, hogy ezért hatékonyan és eredményesen dolgozzanak. De nem elég kiválasztani, kiképezni a legjobb munkaerőt, biztosítani kell azt is, hogy folyamatosan, kiszámíthatóan a legoptimálisabb teljesítményre legyen képes.

A Casada Hungary Kft. ebben tud Önnek is segítséget nyújtani Vállalati Egészségfejlesztési Programjával. A 2015 január elején indított programunk, a munkahelyi egészségfejlesztés a munkavállalók élet-minőségének és munkafeltételeinek javítását, egészségük fejlesztését szolgálja úgy, hogy előnyei vállalati szinten is jelentkeznek.

AZ EGÉSZSÉGES MUNKAERŐ

< biztos bázisát képezi egy szervezetnek

< maximálisan tud a feladatára koncentrálni

< jobb problémamegoldó képességgel rendelkezik

< nagyobb hatékonysággal tudja ellátni a munkáját

< nagyobb biztonsággal végzi a teendőit

< így csökken a munkabalesetek előfordulási esélye

Az eredményes munkavégzés alapja a jó közérzet, így a dolgozók nagyobb eredmény elérésére képesek. Ezt egyre több vállalat-vezető ismeri fel és egyre többeknek válik fontossá a vállalati egészségmegőrzés, hiszen gazdaságosabb megoldás a prevenció, mint a beteg munkavállalóval kapcsolatos költségek finanszírozása. Az egészségmegőrzéssel kapcsolatos lehetőségeket, mint extra juttatást minden munkavállaló szívesen fogadja, így elégedettebb és lojálisabb lesz.

Ismerje meg a Casada egészségfejlesztéshez kínált termékeit, melyek prevencióval, rehabilitációval, fittség megőrzésével végső soron az Ön vállalati céljainak elérését támogatják.

grafikon

Beszédes számok

Az ülőmunkával összefüggő leggyakoribb egészségügyi problémát a mozgásszervi panaszok, a hát-, derék- és gerincbántalmak, keringési problémák és az ízületi fájdalmak jelentik. Európában ezek a problémák a munkavállalók mintegy 48%-át érintik az Európai Munka- és Egészségbiztonsági Hivatal 2000-ben tett jelentése szerint, és Magyarországon sem jobb a helyzet.  A Hivatal 2000-ben tett jelentése szerint Európában 146 millió munkanap veszik el a betegségek miatti kiesés okán.

A mozgásszervi és keringési betegségek a táppénzes állomány leggyakoribb okai, az orvoshoz forduló betegek 30%-a mozgásszervi panasz miatt keresi fel háziorvosát.

A vállalati egészségfejlesztés bevezetésével a vállalatok pénzösszegben kifejezhető nyereséghez jutnak.

A program hatására csökken a táppénzes napok száma és a munkahelyi balesetek előfordulása, nő a munkavállalók hatékonysága, koncentrációja, teherbíró képessége és lojalitása.

A hamburgi Unilever, a Harvard Medical School és az Institute for Health and Productivity Management által idén nyáron publikált tanulmány pedig arra az eredményre jutott, hogy minden 1,50 euró, amelyet egy vállalat az ott dolgozók egészségébe befektet, 5,60 euróként térül meg.

MIÉRT A CASADA VÁLLALATI EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS PROGRAMJA?

Növelje vállalkozásának elismertségét

Minden vállalkozás egyik fontos feladata, hogy a lehető legnagyobb mértékben növelje munkatársai lojalitását. A Casada Hungary Kft.-vel együttműködve kíváló lehetősége nyílik Önnek is arra, hogy olyan képet alakítson ki vállalkozásáról, ahol a munkatársai szívesen dolgoznak, üzleti partnerei még inkább elköteleződnek a cége felé.

Céges egészségnap

Megfelelő létszám esetén, kérésére olyan átfogó és mindenre kiterjedő Egészségnapot bonyolítunk le cégénél, melyre a kollégái és az üzleti partnerei is szívesen fognak visszaemlékezni.

Az Egészségnapon bemutatjuk a munkahelyi egészséggel kapcsolatos prevenciós lehetőségeket. Megmutatjuk azokat a professzionális sport technikákat, melyek segítségével akár napi 15 perc ráfordítással megfelelő fittség érhető el. Szépségápolási tanácsadással nagy örömet szerzünk az Ön munkahelyén dolgozó hölgyeknek is. A munkahelyeken előforduló egészségügyi problémákra szaktanácsadóink hosszútávú megoldást találnak.
Egy ilyen rendezvény által nem csak a munkatár-sai és partnerei lesznek elégedettek, hanem cégének olyan pozítiv hírértéket biztosíthat, amit a későbbi marketing stratégiájánál is használni tud.

ervek
fejbbb

Tartós bérlet – teljes költségelszámolással

• 100%-ban elszámolható költségként, így csökkentheti adóterheit
• önrész nélkül vehető igénybe
• rugalmas és gyors ügyintézés

Mert minden munkatársa megérdemel 10 perc gerincterápiát!

Vállalati Egészségfejlesztés Programunkban ajánlott termékeink

 

CASADA BRAINTRONICS MASSZÁZSRENDSZEREK: